2004 - 2005 - MePS Dr France Preseren

MEŠANA PEVSKA SKUPINA DR. FRANCE PREŠEREN
ŽIROVNICA - BREZNICA
Pojdi na vsebino

2004 - 2005

Galerija dogodkov
KONCERT Z IZRAELCI / Graščina v Radovljici, 25. 5. 2005
Mešani zbor Regavim iz Tel Aviva je preko nastopa v Bremnu prišel do nas. V Radovljici smo izvedli skupni koncert. Avla graščine je bila polna, kar nam je bilo zelo všeč. Na Izraelce smo napravili dober vtis. No, mogoče se bomo pa še kdaj videli, seveda v Tel Avivu.

PRAZNIK OBČINE ŽIROVNICA - PODELITEV OBČINSKIH PRIZNANJ IN NAGRAD / Dvorana na Breznici, 3. 12. 2004
Po zaslugi dosežka na Svetovnih zborovskih igrah v nemškem Bremnu smo bili med dobitniki občinskih nagrad za leto 2004, kar si štejemo v veliko čast.
3. SVETOVNE ZBOROVSKE IGRE / Bremen (Nemčija), 8. - 13. 7. 2004
Velikega dogodka se je udeležilo 360 pevskih zborov iz celega sveta, med njimi trije iz Slovenije. Mi smo nastopili v drugem tednu. Začelo se je z veliko parado zborov od glavnega trga v starem delu mesta do sejmišča. Tu je zvečer potekala svečana otvoritev z 18000 udeleženci. Naslednji dan smo opravili naša dva tekmovalna nastopa. V ljudski kategoriji smo prejeli srebrno diplomo, v kategoriji malih pevskih skupin pa zlato diplomo, kar nam je omogočilo tudi nastop v finalu. Sobota in nedelja sta bili namenjeni ogledom, mimogrede izvedli še prijateljski koncert v bližnjem domu upokojencev, zvečer pa je sledila razglasitev rezultatov. V kategoriji malih pevskih skupin smo osvojili bronasto medaljo.
KONCERT "S PESMIJO V POLETJE" / Dvorana na Breznici, 11. 6. 2004
Julija se bomo udeležili Svetovnih zborovskih iger v nemškem Bremnu. Do takrat bomo izvedli tri koncerte, na katerih bomo predstavili naš "olimpijski" program. Žirovniški koncert je bil zelo poletno in šaljivo obarvan.
PRVOMAJSKO SREČANJE / Koča pri izviru Završnice na Zelenici, 1. 5. 2004
To je naše tretje prvomajsko srečanje na Zelenici. Zaradi slabega vremena smo kulturni program izvedli kar v Koči pri izviru Završnice. Obiskovalcev se je pa tudi kar nekaj nabralo.

Ko besede utihnejo, glasba spregovori...

Nazaj na vsebino