2002 - 2003 - MePS Dr France Preseren

MEŠANA PEVSKA SKUPINA DR. FRANCE PREŠEREN
ŽIROVNICA - BREZNICA
Pojdi na vsebino

2002 - 2003

Galerija dogodkov
SREČANJE IZBRANIH MALIH PEVSKIH SKUPIN SLOVENIJE / Šmartno pri Litiji, 18. 10. 2003
Tretjič zapored smo bili med srečnimi izbranci. Žiranta Katja Gruber in Mitja Gobec sta dejala, da smo pokazali urejenost in predanost skupinskemu muziciranju, pa tudi veliko mero pevskega poguma in muzikalne tenkočutnosti.
16. DNEVI ZBOROVSKEGA PETJA / Praga, 31. 10. - 3. 11. 2002
Podali smo se na prvo zborovsko tekmovanje v tujino. Prvi dan je bil namenjen svečanemu sprejemu v Mestni hiši pri praškem podžupanu, naslednji dan smo se udeležili otvoritvenega koncerta, na katerem je nastopil otroški zbor Bambini di Praga. V delu koncerta, imenovanem Glasba narodov, so iz šolanih otroških glasov zazvenele tudi naše Rajske strune. Tekmovanje je potekalo v šestih kategorijah. Mi smo zapeli v kategoriji malih pevskih zborov. Nastopilo je 33 zborov iz desetih držav, od tega osem iz Slovenije. Na sobotni večer so bile ob navijanju in aplavzih podeljene nagrade in nam so namenili zlato diplomo. Kot je zapisal v svoji oceni eden od žirantov, nam je le za las ušel tudi naslov najboljših v kategoriji.
SREČANJE IZBRANIH MALIH PEVSKIH SKUPIN SLOVENIJE / Šmartno pri Litiji, 19. 10. 2002
Drugič zaporedoma smo bili med izbranci te prireditve. Oceno sta v pisni obliki podala Mitja Gobec in Igor Švara. Zapeli smo dobro, a z rahlimi intonančnimi napakami.
MEDNARODNI FESTIVAL ZBOROVSKEGA NAREČNEGA PETJA / Bled, 24. 3. 2002
Prijavljenih je bilo devet zborov, zato je bila prireditev v Festivalni dvorani. Bili smo na vrsti med prvimi, ker smo peli tudi na otvoritvi. 
JUBILEJNI KONCERT OB 10 - LETNICI / Dvorana na Breznici, 26. 1. 2002
Izvedli smo mogoče naš najpomembnejši koncert v zadnjih desetih letih. To je bil tudi naš prvi samostojni koncert. Program nam je odlično povezovala Alenka Bole Vrabec. Prvič se nam je tudi zgodilo, da vsi obiskovalci enostavno niso mogli v dvorano. Nekajkrat v tem tednu smo bili tudi gostje na Radiu Triglav.

Ko besede utihnejo, glasba spregovori...

Nazaj na vsebino