2000 - 2001 - MePS Dr France Preseren

MEŠANA PEVSKA SKUPINA DR. FRANCE PREŠEREN
ŽIROVNICA - BREZNICA
Pojdi na vsebino

2000 - 2001

Galerija dogodkov
ADVENTNI FESTIVAL NA DUNAJU, 20. - 23. 12. 2001
To je bila naša prva "odprava" v tujino. Festival ni bil tekmovalnega značaja. Na Dunaju smo bili v najlepšem času - pred Božičem. Zapeli smo trikrat: v domu upokojencev Arzgensdorf, v dvorani mestne hiše in pred palačo Schonnbrunn. Na zaključnem srečanju vseh udeležencev, smo bili proglašeni za najboljšo skupino festivala, zborovodkinji Ireni pa je pripadla čast dirigirati vsem združenim zborom Beethovnovo Odo radosti.
MEDNARODNI FESTIVAL LJUDSKE PESMI NA BLEDU, 8. -9. 4. 2001
Nastopilo je 10 pevskih zborov iz Slovenije in tujine. Mi smo zapeli na uradni otvoritvi, ki pa se takoj prevesila v sam festival. Naslednji dan smo bili povabljeni še na zaključek festivala v bljesko Kazino, kjer smo tako kot ostali prejeli priznanje za sodelovanje. Številno publiko iz tujine smo presenetili še s kratkim pevskim programom.
200-LETNICA PREŠERNOVEGA ROJSTVA / Doslovče, 3. 12. 2000
Po Kašarskih vaseh so cel dan potekale prireditve ob 200-letnici Prešernovega rojstva. Mi smo začeli z našim petjem dopoldan na železniški postaji, kjer smo pričakali prve goste iz drugih koncev Slovenije. Pot smo nadaljevali v Doslovče pred rojstno hišo Frana Saleškega Finžgarja, kjer smo s pesmijo pričakali predsednika Milana Kučana in njegovo soprogo. Zvečer smo v Vrbi sodelovali na slavnostni zaključni prireditvi.

Ko besede utihnejo, glasba spregovori...

Nazaj na vsebino